Blog

By Ilpo Juvander on 3/31/2012 5:24 PM
Vuonna 2004 ajoin ensimmäisen SS1000 ajoni, Yamaha R1:llä. Sen jälkeen ajoja tulikin sitten 1-2 per vuosi, viime vuosina vielä tiheämpää tahtia. Ajoja olen ajanut näitä ajoja R1:llä, BMW K1200LT:llä ja BMW R1200GSA:lla, melko eri tyyppisillä vehkeillä.

Yhteensä ajoja ehti kertyä 20 hyväksyttyä, yksi Arctic Butt helmikuulta ajo jäi laatikkoon. Monen reissun yhteydessä on myös ajettu siirtymätaipaleina RP-ajojen suorituksia vastaavia pätkiä ilman tuota kuitti rumbaa.

Vuosien saatossa olen monta kaveria puhunut RP-ajoihin mukaan, monen kanssa on tullut ajettua niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja monelle olen ollut apuna ajoja suunniteltaessa. Tälle ja ensi vuodellekin oli monta ajoa suunnitteilla, mm. Tosi Miesten Kimppa 10/10ths, SS5000 ja Nordkapp-Gibraltar 72. Näistä siis protestina IBA Finlandin hallituksen toiminalle olen jättäytynyt pois.

Tähän henkilökohtaiseen päätöksen päädyin lähinnä siksi, että todellakin ottaa kupoliin tuollainen pienessä piirissä pyöriminen mitä IBA Finlandin hallituksessa...
By Ilpo Juvander on 3/30/2012 1:47 PM

Kun IBA Finlandin hallitus on päättänyt sensuroida oman fooruminsa kirjoituksia, niin tässä alla katkelmia mistä on ollut kyse.

Tämänkin ketjun sensuroinnin lisäksi on hallitus siirtänyt julkisesti kaikkien luettavana olevista Matkakertomukset –osiosta pois otsikon “NG-72 Postludi” –ketjun jossa tätä allaolevaa asiaa varsin laveasti esiteltiin.

Jokainen voi näistä päätellä mistä on ollut kyse.


Uusia ajosääntöjä - vain hallituksen jäsenille?

By Ilpo Juvander on 3/30/2012 9:16 AM

3.4.2012 klo 18:00 alkaa IBA Finlandin hallituksen kokous KoneCranesin tiloissa Koneenkatu 8, Hyvinkää. Tällöin käsitellään esitys allekirjoittaneen erottamiseksi yhdistyksestä hallitusta arvostelevien mielipiteideni vuoksi.

Mukaan ovat tervetulleita ne yhdistyksen jäsenet, joilta näitä vinkkejä ja vihjeitä on sadellut eli aika iso joukko?

IBA Finlandin puheenjohtaja tarjoutui tuomaan kokoukseen ne ajotarkastusdokumentit joissa arvelen tapahtuneen väärinkäytöksiä. Tähän vastasin, että tuo vaan, kolmelta viimeiseltä vuodelta kaikkien hallitusten jäsenten, Janne Huhtalan ja Ilpo Tihveräisen ajodokumentit.

Tarkastellaan esimerkiksi ajonopeuksia ja miten niitä on käsitelty tässä hallituksen *lähipiirissä*.

Saapi nähdä mitä tästäkin taas tulee…

By Ilpo Juvander on 3/28/2012 9:49 AM
As it happened, last weekend made up my mind and ordered new smaller bike.

500_EXC_90_Grad827268ce4d

I have been looking this kind of bike for a while to get into even smaller roads where my BMW R1200GSA is too...
By Ilpo Juvander on 3/25/2012 1:59 PM
imageIBA Finlandilla on oma foorumi, jonka tarkoituksena on ollut olla keskustelukanava jäsenistölle:

Tämä keskustelualue toimii ensisijaisesti IBA Finland ry:n jäsenten keskinäisenä mielipiteiden ja tiedon vaihtovaihtopaikkana.

Käytännössä kuitenkin kaikki IBA Finlandin hallitusta,...
By Ilpo Juvander on 3/20/2012 1:45 AM
20 Iron Butt ajon jälkeen on aika tullut lopettaa yhteistyö IBAF:in kanssa.

Talven aikana on tihkunut erinäisistä lähteistä tietoa, että pienellä sisäpiirillä on omat säännöt ja sääntöjen tulkinnat.

IBAF toki haluaa, että perusajoja ajetaan mahdollisimman paljon ja pitää yllä illuusiota puoluettomasta tarkastustoiminnasta, mutta todellisuudessa kulissien takana tapahtuu paljon enemmän.

Osa näistä erikoistapauksista on sellaisia, joita on käsitelty vuosittain järjestetyssä ajotarkastajien koulutustapahtumassa, osaa ei edes sinne asti ole päästetty. Ja yleensä on muistettu mainita, että näistä ei puhuta tämän piirin ulkopuolella. Nyt vain edellisessä tapahtumassa tämä pääsi unohtumaan ja tiedot vuotivat julkisuuteen. Vastaavia caseja on siis lukuisia joka vuosi, parhaat näistä on tässä koulutustapahtumassa käsitelty.

Lisää tästä löytyy IBAF foorumilta.

...